Safety Coordinator

Back to overview
15/07/22
Safety Coordinator
Antwerp (BE)
Permanent

Wereldwijd combineert Katoen Natie logistieke diensten, engineering, technologie en stouwerij diensten om klantgerichte, technologische en logistieke oplossingen te bieden aan bedrijven, actief in verscheidene industrietakken, gaande van (petro)chemie en grondstoffen tot consumentengoederen en retail.

Katoen Natie heeft meer dan 180 vestigingen verspreid over 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten en stelt meer dan 18.000 mensen tewerk.

De Business Unit Port Operations is wereldwijd verantwoordelijk voor de stouwerij diensten binnen de groep Katoen Natie. Hierdoor kunnen we onze kennis delen en een globale strategie handhaven. Flexibiliteit en productiviteit in een veilige werkomgeving zijn kernbegrippen in de uitvoering van onze diensten.

Als onderdeel van de Katoen Natie groep worden we sterk gedreven door de gemeenschappelijke missie, zijnde: het creëren van maximale toegevoegde waarde voor de goederenstromen van onze klanten en hun partners. Dit door onze kennis inzake logistiek, toegepaste engineering, en IT te combineren. Op deze manier maken we op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de noden van onze klanten.

Katoen Natie Port Operations baat wereldwijd 7 haventerminals uit, met een sterke aanwezigheid in de haven van Antwerpen, waar we terminals hebben op zowel de linker- als rechteroever van de Schelde. We zijn voornamelijk gespecialiseerd in de behandeling van breakbulk, project cargo, heavy lift cargo, dry bulk, containerhandling en roll-on / roll-off.

Op al onze terminals staat een team van goed opgeleide, ervaren, en vooral gemotiveerde mensen klaar om op maat gemaakte, kwalitatieve oplossingen op te leveren aan onze klanten.

Herken je jezelf in onderstaande beschrijving? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

In samenwerking met het HSEQ-team ben jij een drijvende kracht in het optimaliseren en het uitvoeren van het beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn. Samen met hen, sta je in voor de implementatie, het handhaven en de verdere ontwikkeling van het veiligheids- en kwaliteitsbeleid op onze terminals in Antwerpen.

Als preventieadviseur / veiligheidscoördinator ben je een coach in het verhogen van het veiligheidsbewustzijn en het behalen van de vooropgestelde veiligheidsdoelstellingen. Dit door ons management en onze werknemers te sensibiliseren, motiveren, enthousiasmeren en inspireren.

Je helpt mee in het creëren van eigenaarschap en engagement inzake veiligheid bij de volledige hiërarchische lijn. In jouw aanpak weet je prioriteiten te stellen, toon je de nodige flexibiliteit en werk je lange termijn oplossingen uit.

Concreet krijg je volgende taken toevertrouwd:

 • Je staat in voor algemene administratieve ondersteuning (opmaak agenda CPBW van onze diensten, opvolgen actiepunten, opmaak maandverslag, publicatie van agenda en goedgekeurde verslagen, bestelling eerste hulpmateriaal, …).
 • Je registreert en analyseert arbeidsongevallen en stelt verbeterpunten voor. Je volgt actiepunten op en rapporteert regelmatig. Je verzorgt opvolging van de vooropgestelde KPIs.
 • Je organiseert veiligheidsrondgangen en voert deze uit op onze verschillende terminals in Antwerpen. Je formuleert adviezen en verbeterpunten en volgt deze op.
 • Op basis van relevante wetgeving werk je risicoanalyses, procedures, en richtlijnen uit die ons welzijnsbeleid verder vertalen naar de praktijk.
 • Je coördineert en organiseert opleidingen voor de medewerkers inzake veiligheid, milieu, gezondheid en kwaliteit.
 • Je draagt bij aan een algemeen veiligheidsbewustzijn op de werkvloer.
 • Je werkt mee aan het opstellen van interne communicatie en sensibilisatiecampagnes, o.a. door het beheren van de presentaties die op onze verschillende communicatieschermen worden geprojecteerd
 • Je beschikt over minimaal een bachelorsdiploma.
 • Je hebt interesse in de materie van veiligheid en kwaliteit, ervaring is een pluspunt. Goesting om je te verdiepen in de materie primeert boven enige ervaring in het veld.
 • Je bent een teamplayer met een positieve en proactieve persoonlijkheid en sterke communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk in NL en EN). Hierbij sta je stevig in je schoenen als expert en onderhandelaar.
 • Je kan terugvallen op goede projectmatige skills: Je bent organisatorisch sterk ingesteld, om op gestructureerde en overzichtelijke wijze lopende veranderingen bij te houden en te rapporteren. Je kan het overzicht bewaren en prioriteiten stellen in de dagdagelijkse stroom van informatie.
 • Je kan zelfstandig werken maar hecht ook belang aan de doelstellingen die het team vooropstelt.
 • Je bent constructief kritisch en streeft continu naar het optimaliseren van de bestaande werkwijzen en processen, steeds wakend over het evenwicht tussen kwaliteit en veiligheid. Je bent creatief, je beschikt over de vaardigheid om een correcte probleemanalyse te maken en zo tot nieuwe oplossingen en werkwijzen te komen en je gelooft in een hands-on aanpak.
 • Flexibiliteit: je kan regelmatig afwijkende werkuren hebben in functie van de noden.
No experience needed
 • Een uitdagende functie in een snel groeiend en dynamisch bedrijf met een vlakke no-nonsense bedrijfscultuur.
 • Ruimte om jezelf te ontplooien binnen de functie en het bedrijf.
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden.
 • Een salarispakket in verhouding tot je capaciteiten en ervaring.
Chloé Janssens
+32 497/16.68.98
Email CV + Motivatiebrief

Your privacy matters to us, please read our Recruitment Privacy Policy