Management Trainee Finance

Back to overview
Management Trainee Finance
Antwerp (BE)
Permanent

Algemene omschrijving

Wereldwijd combineert KATOEN NATIE logistieke diensten, engineering, technologie en stouwerij diensten om klantgerichte, technologische en logistieke oplossingen te bieden aan bedrijven, actief in verscheidene industrietakken, gaande van (petro)chemie en grondstoffen tot consumentengoederen en retail.

Katoen Natie heeft meer dan 181 vestigingen verspreid over 30 landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten en stelt zo’n 13 000 mensen tewerk.

De Business Unit Port Operations is wereldwijd verantwoordelijke voor de stouwerij diensten binnen de groep Katoen Natie. Hierdoor kunnen we onze kennis delen en een globale strategie handhaven. Flexibiliteit en productiviteit in een veilige werkomgeving zijn kernbegrippen in de uitvoering van onze diensten.

Als onderdeel van de Katoen Natie groep worden we sterk gedreven door de gemeenschappelijke missie, zijnde: het creëren van maximale toegevoegde waarde voor de goederenstromen van onze klanten en hun partners. Dit door onze kennis inzake logistiek, toegepaste engineering, en IT te combineren. Op deze manier maken we op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de noden van onze klanten.

Katoen Natie Port Operations baat wereldwijd 7 haventerminals uit, met een sterke aanwezigheid in de haven van Antwerpen, waar we terminals hebben op zowel de linker- als rechteroever van de Schelde. We zijn voornamelijk gespecialiseerd in de behandeling van breakbulk, project cargo, heavy lift cargo, dry bulk, containerhandling en roll-on / roll-off.

Op al onze terminals staat een team van goed opgeleide, ervaren, en vooral gemotiveerde mensen klaar om op maat gemaakte, kwalitatieve oplossingen op te leveren aan onze klanten.

Herken je jezelf in deze beschrijving? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

#LI-DNI

Rolomschrijving

Bij Katoen Natie denken we altijd in oplossingen, nooit in problemen. We zoeken constant naar manieren om een verschil te maken voor onze klanten: steeds beter, veiliger en efficiënter. Met drive en passie maken onze mensen dagelijks het verschil. Wij zoeken mensen die deze doelgerichte mindset delen.

Als management trainee speel je een belangrijke rol in het zoeken en uitwerken van op-maat-gemaakte oplossingen voor onze klanten en onze interne organisatie. Gedurende een intensieve training zal je alle processen van de boekhouding leren kennen. Geleidelijk aan zal je meer en meer verantwoordelijkheid krijgen en kan deze bvb de eindeverantwoordelijke worden voor de boekhouding van A tot Z voor een van de firma’s van de Business Unit. De nadruk lig niet op het inboeken van aankoopfacturen en bankuittreksels of het opmaken van verkoopfacturen (wordt uitbesteed/geautomatiseerd) maar wel op het rapporteren en analyseren van de maandelijkse cijfers in overleg met de terminal managers. Daarnaast dient de maandelijke en jaarlijkse afsluit (BTW, intracomm. aangifte, fiscale prognoses venn bel.) ook door de verantwoordelijke van de boekhouding te worden uitgevoerd, net zoals het opstellen van de jaarrekenning en de controle door de revisor.

 • Opleiding: Bachelor/Master met sterke affiniteit voor finance
 • Je bent een teamplayer, met een positieve en proactieve persoonlijkheid en sterke communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk in NL en EN, FR is een plus).
 • Je hebt een analytische geest en hebt een sterk probleemoplossend vermogen. Je bent constructief kritisch en streeft continu naar het optimaliseren van de bestaande werkwijzen en processen, steeds wakend over het evenwicht tussen kwaliteit en efficiëntie.
 • Je wil leren en in jezelf investeren door de wondere wereld van logistiek te ontdekken
 • Daarnaast heb je het doorzettingsvermogen en leiderschap om verbeteringstrajecten helemaal te trekken van idee tot implementatie.
 • Zelfstandig durven werken, hierbij wordt de kandidaat weliswaar in het begin zo goed mogelijk omringd
 • Goede kennis Excel, kennis Navision en Oracle is een pluspunt
 • Deeltijds mogelijk voor zover hier flexibel mee omgegaan wordt (min 4/5° gedurende de eerste 14 dagen van de maand, minder kan daarbuiten)
No experience needed
 • Een uitdagende job met veel variatie in een snelgroeiend en dynamisch bedrijf
 • Kans om binnen de Katoen Natie groep te groeien
 • Marktconform salaris
 • Een kans om het verschil te maken
Ann Clauwaert

Your privacy matters to us, please read our Recruitment Privacy Policy