Business Analyst

Back to overview
12/08/21
Business Analyst
Antwerp (BE)
Permanent

Wereldwijd combineert KATOEN NATIE logistieke diensten, engineering, technologie en stouwerij diensten om klantgerichte, technologische en logistieke oplossingen te bieden aan bedrijven, actief in verscheidene industrietakken, gaande van (petro)chemie en grondstoffen tot consumentengoederen en retail.

Katoen Natie heeft meer dan 181 vestigingen verspreid over 30 landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Verre Oosten en stelt zo’n 13000 mensen tewerk.

De Business Unit Port Operations is wereldwijd verantwoordelijke voor de stouwerij diensten binnen de groep Katoen Natie. Hierdoor kunnen we onze kennis delen en een globale strategie handhaven. Flexibiliteit en productiviteit in een veilige werkomgeving zijn kernbegrippen in de uitvoering van onze diensten.

Als onderdeel van de Katoen Natie groep worden we sterk gedreven door de gemeenschappelijke missie, zijnde: het creëren van maximale toegevoegde waarde voor de goederenstromen van onze klanten en hun partners. Dit door onze kennis inzake logistiek, toegepaste engineering, en IT te combineren. Op deze manier maken we op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de noden van onze klanten.

Katoen Natie Port Operations baat wereldwijd 7 haventerminals uit, met een sterke aanwezigheid in de haven van Antwerpen, waar we terminals hebben op zowel de linker- als rechteroever van de Schelde. We zijn voornamelijk gespecialiseerd in de behandeling van breakbulk, project cargo, heavy lift cargo, dry bulk, containerhandling en roll-on / roll-off.

Op al onze terminals staat een team van goed opgeleide, ervaren, en vooral gemotiveerde mensen klaar om op maat gemaakte, kwalitatieve oplossingen op te leveren aan onze klanten.

Herken je jezelf in deze beschrijving? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Jouw rol bevindt zich op de raaklijn tussen de operaties en de ondersteunende systemen.

Je identificeert, onderzoekt en begeleidt verbeteringen/verdere ontwikkelingen aan processen en computersystemen, door verschillende vereisten te analyseren, het maken van werkstroomdiagrammen, het bestuderen van systeemmogelijkheden, en het uitschrijven van de systeemvereisten. Je bewaakt de vooruitgang van lopende projecten door de status op te volgen, proactief problemen op te lossen, voortgang te rapporteren aan de systeemgebruikers, en verdere acties aan te bevelen.

Jouw doel is het uitbouwen van een systeem-landschap dat de (operationele) processen en systeemgebruikers ondersteunt, en waarin onze data wordt omgezet in kennis en inzichten ten einde de operaties te verbeteren.

 • Je bent het aanspreekpunt van de organisatie voor onze operationele systemen.
 • Je bent het aanspreekpunt voor onze klanten en partners inzake EDI-verkeer en rapportering.
 • Je bent verantwoordelijk voor het identificeren, specifiëren, prioriteren, verifiëren, en valideren van functionele wensen en eisen van de systeemgebruikers en voor het vertalen ervan naar efficiënte oplossingen, inclusief het testen en invoeren van die oplossingen. Je beheert en coördineert (dit tussen de systeemgebruikers en onze IT-afdeling) de veranderingen en verbeteringen die aan de systemen dienen te gebeuren.
 • Je ontwerpt dashboards en andere tracking tools (o.a. in PowerBI) om processen en systemen in kaart te brengen en op te volgen.
 • Door middel van data-analyse en interactie met de operaties zoek je naar verbeteringen in de bestaande goederenstromen en de administratieve registratie ervan, en ondersteun je de implementatie van nieuwe goederenstromen.
 • Je verzorgt de analyse van data met het oog op het samenstellen van belangrijke rapporteringstools en het opstellen van Key Performance Indicators.
 • Je staat in voor het management van de operationele systemen (o.a. de parametrisatie) zodat deze maximaal tot hun recht komen.
 • Opleiding: Bachelor/Master
 • Je hebt een achtergrond in analyse-tools en MS Excel.
 • Je bent een bruggenbouwer die erin slaagt om de noden van de operaties te begrijpen en te vertalen in analyses, rapporten en cijfermateriaal.
 • Je bent een teamplayer, met een positieve en proactieve persoonlijkheid en sterke communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk in NL en EN, FR is een plus).
 • Je kan terugvallen op goede projectmatige skills: Je bent organisatorisch sterk ingesteld, om op gestructureerde en overzichtelijke wijze lopende veranderingen bij te houden en te rapporteren aan de gebruikers.
 • Je hebt een sterke affiniteit met IT, vanuit een functioneel en gebruikersstandpunt.
 • Je hebt een analytische geest en hebt een sterk probleemoplossend vermogen. Je bent constructief kritisch en streeft continu naar het optimaliseren van de bestaande werkwijzen en processen, steeds wakend over het evenwicht tussen kwaliteit en efficiëntie.
No experience needed
 • Een uitdagende gevarieerde functie in een zeer snelgroeiend en dynamisch bedrijf met sterke en vlakke no-nonsense bedrijfscultuur
 • Een competitief salaris volgens kennis en ervaring.
Ken Leemans
+32 490 58 77 48

Your privacy matters to us, please read our Recruitment Privacy Policy